Wiosenna sałatka Callipo z tuńczykiem

Przepisów na sałatkę z tuńczykiem jest całe mnóstwo – w końcu ta wspaniała w smaku i świetnie wyglądająca na talerzu ryba kryje w sobie mnóstwo kulinarnych inspiracji. Poniższy przepis na wiosenna sałatkę Callipo gwarantuje smakowitą fuzję lekkości, świeżości, wiosennego aromatu, wyśmienitego smaku i mocy zdrowia. Wszystko dzięki delikatnemu, wilgotnemu i mięsistemu tuńczykowi i odurzająco zmysłowemu dressingowi. Po prostu wiosenny raj dla oczu i podniebienia!

Składniki na 4 osoby: opakowanie Rukli, 2 słoiki tuńczyka Callipo w oliwie z oliwek 160 g, 12 pomidorków koktajlowych lub cherry, 2 cebulki szalotki, małe opakowanie kukurydzy dressing: 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia, 2 łyżki octu balsamicznego Ponti, 2 łyżki soku porzeczkowego lub malinowego , sól i pieprz , ½ ząbka bardzo drobno posiekanego czosnku przygotowanie: Sposób przygotowania nie będzie zaskoczeniem – ukolę dokładnie myjemy i osuszamy, cebulkę kroimy w bardzo cienkie piórka, a pomidorki w ćwiartki. Łączymy ze sobą składniki dressingu. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy i skrapiamy wcześniej przygotowanym dressingiem. Gotowe!

 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony