Dania w 1 minutę poleca Chef Lorek |
Chcesz gotować smacznie i zdrowo, ale nie masz czasu i pomysłu? Poznaj przepisy Chefa Lorka na dania i przekąski, których przygotowanie zajmie Ci tylko 1 minutę!
Chef Lorek, finalista MasterChef Polska 2018, od lat korzysta z produktów marki Philips. Jednym z jego ulubionych urządzeń jest blender próżniowy, który umożliwia przygotowanie zdrowych i smacznych dań zaledwie w 1 minutę! Lekkie przepisy Lorka sprawdzą się szczególnie latem, kiedy ze względu na temperaturę rezygnujemy z cięższych potraw, a czas spędzony w kuchni chętnie zamieniamy na odpoczynek na świeżym powietrzu.
Blender próżniowy wysokoobrotowy Philips to urządzenie, którym szybko przygotujesz aksamitnie gładkie, nierozwarstwiające się warzywne i owocowe smoothie, musy i sorbety. Technologia wykorzystująca próżnię sprawi, że pozostaną one świeże przez wiele godzin i idealnie nadadzą się na upalne dni. Jest to zatem świetny patent dla zapracowanych i dla tych, którzy nie wypijają koktajli od razu i zabierają je ze sobą np. do pracy. Ale to nie wszystko! Blender próżniowy możesz wykorzystać także do przygotowania zup kremów, past, a nawet ciasta naleśnikowego! Zainteresowany? Wykorzystaj przepisy Chefa Lorka na zdrowy krem czekoladowy, jeżynowe smoothie i zupę pomidorową bez gotowania i zaskocz swoich bliskich! ZDROWY KREM CZEKOLADOWY https://www.youtube.com/watch?v=v04uinemqtg Składniki: 500 g pieczonych buraków dojrzałe awokado 3 łyżki kakao 2 łyżki miodu 50 g prażonych orzechów włoskich 120 ml płynnego oleju kokosowego chipsy kokosowe i świeże owoce do dekoracji Składniki zblenduj na gładką masę. Następnie przelej krem do słoiczka i udekoruj chipsami kokosowymi i owocami.
JEŻYNOWE SMOOTHIE - https://www.youtube.com/watch?v=klWfa_fTagY Składniki:
400 ml mleka migdałowego 300 g melona 50 g orzechów nerkowca 50 g jeżyn 1 banan 1 laska wanilii listek świeżej mięty Dodaj składniki do blendera, zblenduj i gotowe!
ZUPA POMIDOROWA bez gotowania - https://www.youtube.com/watch?v=e0YxuQMd-Jc Składniki: 900 g pomidorów malinowych 50 g suszonych pomidorów pół cukinii pół buraka 4 cm celera 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oliwy z oliwek 100 ml wody sól, pieprz Składniki zblenduj na gładką masę. Następnie przelej do miseczki i udekoruj płatkami migdałowymi i świeżą bazylią.
Rekomendowana cena blendera próżniowego HR3752/00 wynosi 1 169,00 PLN
|