Dania w 1 minutę poleca Chef Lorek

Chcesz gotować smacznie i zdrowo, ale nie masz czasu i pomysłu? Poznaj przepisy Chefa Lorka na dania i przekąski, których przygotowanie zajmie Ci tylko 1 minutę!

 

Chef Lorek, finalista MasterChef Polska 2018, od lat korzysta z produktów marki Philips. Jednym z jego ulubionych urządzeń jest blender próżniowy, który umożliwia przygotowanie zdrowych i smacznych dań zaledwie w 1 minutę! Lekkie przepisy Lorka sprawdzą się szczególnie latem, kiedy ze względu na temperaturę rezygnujemy z cięższych potraw, a czas spędzony w kuchni chętnie zamieniamy na odpoczynek na świeżym powietrzu.

 

Blender próżniowy wysokoobrotowy Philips to urządzenie, którym szybko przygotujesz aksamitnie gładkie, nierozwarstwiające się warzywne i owocowe smoothie, musy i sorbety. Technologia wykorzystująca próżnię sprawi, że pozostaną one świeże przez wiele godzin i idealnie nadadzą się na upalne dni. Jest to zatem świetny patent dla zapracowanych i dla tych, którzy nie wypijają koktajli od razu i zabierają je ze sobą np. do pracy. Ale to nie wszystko! Blender próżniowy możesz wykorzystać także do przygotowania zup kremów, past, a nawet ciasta naleśnikowego!

Zainteresowany? Wykorzystaj przepisy Chefa Lorka na zdrowy krem czekoladowy, jeżynowe smoothie i zupę pomidorową bez gotowania i zaskocz swoich bliskich!

ZDROWY KREM CZEKOLADOWY https://www.youtube.com/watch?v=v04uinemqtg

Składniki:

500 g pieczonych buraków

dojrzałe awokado

3 łyżki kakao

2 łyżki miodu

50 g prażonych orzechów włoskich

120 ml płynnego oleju kokosowego

chipsy kokosowe i świeże owoce do dekoracji

Składniki zblenduj na gładką masę. Następnie przelej krem do słoiczka i udekoruj chipsami kokosowymi i owocami.

JEŻYNOWE SMOOTHIE - https://www.youtube.com/watch?v=klWfa_fTagY

Składniki:

400 ml mleka migdałowego

300 g melona

50 g orzechów nerkowca

50 g jeżyn

1 banan

1 laska wanilii

listek świeżej mięty

Dodaj składniki do blendera, zblenduj i gotowe!

ZUPA POMIDOROWA bez gotowania - https://www.youtube.com/watch?v=e0YxuQMd-Jc

Składniki:

900 g pomidorów malinowych

50 g suszonych pomidorów

pół cukinii

pół buraka

4 cm celera

2 łyżki octu winnego

2 łyżki oliwy z oliwek

100 ml wody

sól, pieprz

Składniki zblenduj na gładką masę. Następnie przelej do miseczki i udekoruj płatkami migdałowymi i świeżą bazylią.

Rekomendowana cena blendera próżniowego HR3752/00 wynosi 1 169,00 PLN

 

Copyright © 2009-2018 meskimbyc.pl Wszelkie prawa zastrzeżone | mapa strony