Bezglutenowe danie - makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami |
Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań.
10 pomidorków koktajlowych 1 cebula Parmezan do starcia Mały słoiczek kaparów 3 łyżki oliwy z oliwek 5 łyżek zielonego pesto 500 g makaronu bezglutenowego 3 Pauly Fusilli Teff Na rozgrzanej oliwie podsmażyć do delikatnego zarumienienia pokrojoną drobno cebulę, odstawić, dodać do niej odrobinę soli, świeżo mielonego pieprzu, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, kapary i delikatnie wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzić i dokładnie wymieszać z pesto. Połączyć ze sobą makaron z pesto oraz cebulkę z dodatkami i znowu delikatnie wymieszać. Danie oprószyć na talerzu tartym parmezanem, ozdobić listkami albo inaczej według własnego uznania. Gotowe smacznego! Tags:
|